zondag 12 februari 2012

Sinner racekapDit weekeinde is hij gekomen: de racekap van Sinner. Degelijk verpakt in een grote doos die volgens de postbode bijna niets weegt. Dat klopt! Eerst maar eens goed kijken na het openen van de doos.
Hij is echt prachtig gemaakt en afgewerkt. En hij past uiteraard perfect. Als ik hem zie lijkt hij me wel een beetje smal, maar je kunt je hoofd toch nog goed bewegen.
De gaten aan de zijkant achter het ruitje zijn heel goed geplaatst: je kunt er goed door heen kijken waardoor je veel zicht naar op zij en schuin naar achteren hebt. En je kunt er nog doorheen spugen ook!
Het is nog wel even zoeken naar een nieuw evenwicht in verband met de warmte. Bij enkele graden onder nul had ik een dun helmmutsje op, een fleecebuff rond de hals en een fleececape rond de schouders. Maar een voor een gingen die af, gewoon te warm.

Hoewel de snelheidswinst niet het eerste oogmerk was, is die toch behoorlijk. Bij rustig fietsen haalde ik gemakkelijk een gemiddelde van rond de 30 km/u, hetgeen al een tijdje niet was voorgekomen bij deze kou en een Sammy Slick op het achterwiel.Het ging mij vooral om het comfort, met name bij kou, regen en sneeuw. Bij dat eerste is het goed bevallen. Ervaringen met regen en sneeuw moeten nog volgen.

Geen opmerkingen: