woensdag 29 december 2010

Oliebollentocht 2010

Het begon al vroeg: om 5.30 uur v.m. stapte ik in de fiets. Na een kilometer merkte ik dat de rechter voorband niet op spanning was. Gedemonteerd en geïnspecteerd, maar geen lek te vinden. Toen verder gereden, de band heeft verder geen problemen gegeven. In Arnhem was het nog steeds op nogal wat plaatsen ploegen door de sneeuw en in Nijmegen was het niet anders. Precies om 7.00 stond ik voor het huis van Ellen van Vugt. Samen met Hans Wessels zouden we naar Tilburg rijden. Hans navigeerde met zijn iPhone en dat ging heel goed. Gelukkig hielden we een kalm tempo aan, zo tegen de 30 km/u. Na Grave waren de wegen over het algemeen goed berijdbaar, maar op enkele plaatsen moesten we de ventweg of het fietspad rechts laten liggen. Ongeveer kwart over tien waren we er.
We werden welkom geheten door Toni Cornelissen, de organisator van deze dag.
Het werd een prachtige tocht, eerst naar het Land van Altena. Vervolgens een heerlijke lunch (appeltaart) in een gezellig bovenzaaltje in Heusden. Hier hadden we een werkelijk schitterend uitzicht uit het raam op de Maas. Na de terugtocht uiteraard de traditionele oliebollen, waarvan helaas geen foto.
Op de terugweg, samen met Ellen, was mijn GPS behulpzaam om de omwegen te vinden. Vervolgens toch maar gereden op het richtingsgevoel en geheugen van Ellen, af en toe hulp van een voorbijganger of een routebordje, dat werkte veel beter. Ongeveer 22.30 uur n.m. kwam ik weer in Arnhem aan. Ik moet zeggen dat de puf er toen wel een beetje uit was. De kilometerteller gaf 277 km aan.
Geen opmerkingen: