zaterdag 24 mei 2008

Kleine tasje beter

Het kleine tasje was nog niet optimaal bevestigd. Om te beginnen hing het op zijn kop, wat lastig is als je er wat uit wilt halen. Verder was de bevestiging met klittenband niet optimaal Als het tasje te zware inhoud heeft, weet je niet wanneer het klittenband het gaat opgeven.

Daarom heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken en een gat in het carbon stoeltje geboord. Dit heb ik overigens pas gedaan nadat ik het had verstevigd met een stukje alluminium plaat. Door het gat loopt een bandje om fietswielen op een dakdrager mee te bevestigen. Het bandje loopt door een sleutelring die door een van de lussen van het tasje gaat. Met de bestaande bevestiging aan de steun onder het stoeltje en deze nieuwe bevestiging hoog aan het stoeltje hoef ik niet meer bang te zijn het tasje te verliezen. Bovendien hangt het niet meer op de kop.

Waar blijft nu het jasje als je het wilt opbergen? Je maakt het op dezelfde manier aan het tasje vast, maar nu komt het tussen tasje en stoeltje. Daarna het bandje strak trekken. Overigen, het bandje komt nu goed uit op de foto's, maar moet nog vervangen worden door een wat langer zwart bandje.

Waarom zo'n klein tasje. Om te beginnen: het gewicht is lager dan van een grote tas. Dat is vooral van belang als je hoge bergen op wilt. Bovendien, als je weinig mee wilt nemen, slingert niet alles door een te grote tas. Zo simpel is het.

Geen opmerkingen: