zaterdag 17 mei 2008

Tasje op CHR


Momenteel ben ik bezig met de voorbereiding voor een lange tocht in de bergen: dit jaar de Engadin Radmarathon. Niet minder dan 211 km en 3.827 hoogtemeters over vijf passen van meer dan 2.300 m hoog. Daar moet je een hele dag voor uittrekken, althans dat geldt voor de mindere goden zoals ondergetekende.

Het is de eerste keer dat ik zo'n tocht met een ligfiets rijdt. Ik weet uit ervaring met de racefiets dat je wat bergruimte nodig hebt om spullen mee te nemen. Om te beginnen bandenplakspullen en reserveband. En natuurlijk wat identificatiepapieren, een bankpasje en wat geld. Dan enkele imbussleutels. Daarnaast heb je ook wat ruimte nodig voor eten, vooral in de vorm van reepjes. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het ook verstandig om een jasje met of zonder mouwen mee te nemen. Het kan in de zomer toch nog koud zijn boven de 2.000 meter, vooral in de afdaling. Als het weer niet bijster goed is kunnen arm- en beenwarmers ook welkom zijn. Kortom, je hebt een tasje nodig.

M5 levert een fraaie tas, maar die is wat groot met weinig vakken. Alles rammelt als er weinig in zit. Dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief.
Ik heb een Vaude-tasje gevonden voor racefietsen, om aan de stuurstang te hangen.

Met het bandje dat is bedoeld voor een verticale stang (zadelstang of bij het balhoofd)heb ik hem bevestigd aan de steun onder het zitje. Verder is hij bevestigd met klittenband en zit hij klem onder de band van het kussentje. Ik bezin mij nog op een betere verbinding. Klittenband vind ik niet ideaal als je er iets zwaars aan moet hangen. Op dit moment hangt het tasje op zijn kop. Als ik een betere verbinding heb (bijvoorbeeld met een bandje door twee sleuven in het zitje) kan hij wellicht andersom hangen.

Zoals het tasje nu hangt kan ik de bandjes die eraan zitten om het tasje aan de stang van de racefiets te bevestigen, gebruiken om het jasje me te bevestigen, zie foto.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

buiten dat ik bewondering heb voor wat je wil gaan doen, vraag me af of je niet gewoon beter af bent met een tasje van radical design.
Ik prop iedere dag naar mijn werk mijn kleding voor die dag en alle fietsspullen in dat tasje en ben hier heel tevreden over.
De tas hangt ook keurig achter het zitje, maar links en rechts naast het frame. In mijn optiek is alles wat je met riempjes vastmaakt een potentiele kandidaat voor het belanden in de ketting of wielen.

veel plezier, eric

Anoniem zei

Ik gebruik hier touclips riempjes voor.Stevig aan te trekken en herbruikbaar